Home Sport Brzoklizač Tarik Omeragić na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu zauzeo 16. mjesto

Brzoklizač Tarik Omeragić na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu zauzeo 16. mjesto

by admin

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (Short Track) Tarik Omeragić, na Svjetskom prvenstvu, koje se održava od 15. do 17. marta u Rotterdamu (Nizozemska), nastupio je u disciplini 1500 metara.

U konkurenciji 58 najboljih brzoklizača svijeta izabranih od svojih država za kvalifikacije i nastup na ZOI 2026., bh. reprezentativac je u jakoj konkurenciji uspio ući u polufinale Svjetskog prvenstva.

Nedostajalo mu je jedno mjesto da se plasira među 15 brzoklizača. Tarik je zauzeo 16. mjesto, što je izvanredan uspjeh – saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

U saopćenju se navodi da sa ovakvim odnosom, odricanjem i kvalitetnim radom, već sada se može reći da je na pravom putu i da će u kvalifikacijama, koje se održavaju iduće godine, uspjeti izboriti nastup na ZOI.

– Ukoliko bi Omeragić imao malo više financijske i medijske podrške, koja mu je bitna za nastavak priprema i takmičenja, jer je zbog loših uslova za pripreme u Sarajevu prinuđen trenirati van BiH, u Savezu klizačkih sportova BiH vjeruju da bi ispunio taj zacrtani cilj i predstavljao našu zemlju na ZOI 2026.-  navodi se u saopćenju.

 

Možda vas zanima