Home Magazin Četiri mirisa tijela koja ne smijete da ignorišete

Četiri mirisa tijela koja ne smijete da ignorišete

by admin

Porodična doktorka Jen Caudle upozorava na četiri mirisa tijela koja ne bi trebalo da ignorišete.

Neprijatan zadah

Ako neprijatan zadah ne možete da uklonite pranjem zuba, nemojte da igorišete ovaj znak, navodi doktorka.

“Loš zadah koji ne nestaje zapravo mogu prouzrokovati druge stvari – gorušica, hronična infekcija sinusa, suva usta, određeni lijekovi ili neka druga stanja”, rekla je Caudle koja savjetuje da se, u slučaju da ne možete da se riješite neprijatnog zadaha, javite doktoru.

Neprijatan miris vagine

“Ako dolje osjetite miris ribe, nikako nemojte da ga ignorišete jer možda imate bakterijsku vaginozu. To ukazuje na prekomjerni rast loših bakterija koje mogu da uzrokuju infekciju, a koju je potrebno liječiti i koja se može izliječiti”, objasnila je doktorka.

Neprijatan miris urina

Urin neprijatnog mirisa može da ukaže na infekciju urinarnog trakta. Infekcija može da utiče na, bešiku, uretru ili bubrege, prenosi express.co.uk.

Neki zdravstveni stručnjaci taj miris opisuju kao miris sličan mirisu amonijaka, a mogu da ga prate i drugi simptomi, poput bola ili peckanja prilikom mokrenja, potrebe za mokrenjem češće nego inače, a urin može biti i mutan.

Caudle navodi da isto važi i za žene i za muškarce. Znači, ako primjetite da urin ima neprijatan miris, javite se doktoru.

Rana neprijatnog mirisa

Ako imate ranu ili posjekotinu bilo gdje na tijelu i ona čudno miriše, to bi moglo ukazivati da je došlo do infekcije, upozorila je doktorka.

“U tom slučaju, odmah se javite svom ljekaru”, rekla je ona.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima