Home Bosna i Hercegovina Dan nakon potresa: Zenica se sprema za doček Nove godine

Dan nakon potresa: Zenica se sprema za doček Nove godine

by admin

Zeničane će u Novu  2024. godinu večeras uvesti srbijanska muzička zvijezda Marija Šerifović, koja će u dočeku na otvorenom, na Trgu Alije Izetbegovića u tom gradu, održati koncert.

Po riječima Nandina Škrbića, direktora Radio-televizije Zenica, koja je tehnički organizator, organizator dočeka Nove godine na otvorenom je sam Grad Zenica.

– Upravo je završen dječiji novogodišnji program, odnosno obilježavanje Dječije Nove godine, a večeras u 19.30 sati počinje i zvanični program obilježavanja dočeka Nove godine. Nakon zagrijavanja sa DJ-ovima, nastupit će Hanad Džehverović, zenički pjevač i učesnik Zvijezda Granda, a u 23.00 sata na binu izlazi Marija Šerifović.

Očekuje se da će na trgu biti oko 50.000 posjetilaca.

Podsjetimo, zemljotres magnitude 4,8 po Rihteru sinoć  je oko 21.43 sati zadesio područje Zenice.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić rekao je da su sve službe civilne zaštite i dalje u pripravnosti i spremne su reagovati ukoliko se ukaže potreba, a da će Vlada i Kantonalna uprava civilne zaštite pomoći oštećenim domaćinstvima da saniraju štetu.

Gradska uprava Zenica i Krizni štab danas su posjetili mještane Ljubetova, gdje su pričinjene znatne štete nakon sinoćnjeg nevremena. Naveo je da je Gradska uprava osigurala konstrukciju i crijep za krovove oštećenih kuća, kako bi se mještanima pokrile kuće prije padavina.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima