Home Sport Danas kreće rekonstrukcija stadiona Koševo

Danas kreće rekonstrukcija stadiona Koševo

by admin

Zajedničkim snagama NFSBiH, FK Sarajevo i Općina Centar realizovali su ovaj projekt kako bi se stvorio reprezentativan teren spreman za održavanje sportskih fudbalskih događaja najvišeg međunarodnog ranga, a što je u osnovi bio i cilj ovog projekta.

Rekonstrukcija je obuhvatila postavljanje novog travnatog busena s drenažnim filter-slojem i ugradnjom hibridnih vlakana pružajući optimalne uslove za kvalitetno igralište. U teren je ugrađen najsavremeniji sistem elektro grijanja, koji će omogućiti nesmetano održavanje sportskih aktivnosti čak i tokom zimskog perioda. Ukupna investicija iznosila je više od 2,5 miliona konvertibilnih maraka.

Iz sportskog odjela FK Sarajevo ističu da je teren Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović – Hase” jedan od najboljih terena u Bosni i Hercegovini pa čak i u regionu. Potvrda toga je da je teren u ovom trenutku u odličnom stanju i pored loših vremenskih uslova i da je uspješno izdržao igru i sve izazove u proljetnom dijelu sezone 2022/23 i jesenjem dijelu sezone 2023/24.

Saopštenje za javnost


Posted by FK Sarajevo on Srijeda, 20. decembar 2023.

“FK Sarajevo se ovim putem zahvaljuje Općini Centar na saradnji i punoj podršci prilikom realizacije projekta. Općina Centar je izvršila obavezu uplate sredstava posljednje rate po ugovoru prema Nogometnom savezu BiH, prema ranije potpisanom ugovoru između tri pomenute strane”, istakli su iz FK Sarajevo i najavili nove radove koji kreću već danas, čim stignu sredstva s računa Nogometnog saveza BiH:

“Nogometni savez će danas u toku dana izvršiti uplatu ovih sredstava na račun FK Sarajevo, koji će dalje ista sredstva investirati u dodatno osposobljavanje trafo stanice na stadionu i puštanja grijača u rad, a kako bi travnjak izdržao predstojeće vremenske snježne neprilike i najavljene niske temperature, te bio spreman za nove izazove u predstojećoj proljetnoj sezoni Premijer lige BiH”, dodali su iz FK Sarajevo.

Iz bordo kluba su se zahvalili i ostalim licima koja su učestvovala u ovom vrijednom projektu te naveli da su se suočili s brojnim problemima.

“FK Sarajevo se ovim putem želi zahvaliti svim interesnim stranama: Nogometnom savezu BiH, Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću, svim vijećnicima Općine Centar i JU “Centar za sport i rekreaciju”, te svima koji su učestvovali i pružili svoje ljudske napore da se ovaj projekat realizuje, te da Olimpijski stadion “Asim Ferhatović – Hase” konačno dobije reprezentativne teren za odigravanje svih utakmica. Prilikom realizacije ovog projekta, želimo iskazati da smo se susretali sa brojnim izazovima i problemima koji su doveli do produženja radova i njihovog samog završetka. Uloženo je mnogo napora i truda kako bi se sve nastale situacije riješile i kako bi se naš prvi tim konačno mogao vratiti kući na domaći teren. Interes FK Sarajevo, a nadamo se i svih gore pomenutih strana, jeste da i u 2024. godini nastavimo s poboljšanjem infrastrukture stadiona Koševo, koja će omogućiti ugodniji ambijent za sve navijače i posjetioce stadiona”, dodaje se.

Iz FK Sarajevo su dodali kako će u 2024. godini težiti ka tome kako bi stadion podigli na UEFA 4 kategoriju.

Inače, bordo klub je polusezonu završio na, za njih razočaravajućoj četvrtoj poziciji Premijer lige BiH sa 12 bodova zaostatka u odnosu na vodeći Borac.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima