Home Sport Dani Alves platio kauciju i izašao iz zatvora!

Dani Alves platio kauciju i izašao iz zatvora!

by admin

Legendarni defanzivac Dani Alves (40) prikupio je milion eura i platio kauciju, pošto mu je Sud u Barceloni dozvolio privremeno puštanje na slobodu.

On je u zatvoru bio od januara prošle godine, zbog sumnje da je 31. decembra 2022. silovao jednu djevojku u noćnom klubu. Nekadašnji prvotimac Barcelone, Juventusa i PSG-a prvobitno je odbijao sve optužbe, tvrdeći da žrtvu nikada nije vidio, ni upoznao.

Međutim, kada je proces počeo, mijenjao je iskaz nekoliko puta i rekao da je seksualni odnos bio uz sporazumni pristanak i da nije udario djevojku, jer nije nasilan muškarac. Na suđenju je negirao krivicu, ali je ipak početkom februara proglašen krivim i osuđen na četiri i po godine, uz 150.000 eura odštete koju mora da plati žrtvi.

Alvesovi advokati su nekoliko puta tražili da mu se odobri kaucija, s obzirom da je već odradio četvrtinu kazne. Sud je to odbijao uz obrazloženje da postoji visok rizik od bjekstva zbog visoke kupovne moći optuženog. Uzimajući u obzir da Brazil nema ugovor o izručivanju sa Španijom, Ministarstvo pravde je odlučilo da poznatog igrača ipak zadrži u zatvoru.

Ipak, prošle srijede se situacija promijenila i pravosudni organi su odlučili da Brazilac izađe ukoliko plati kauciju.

Španska “Marca” piše i da je on imao poteškoća da skupi sumu od milion eura, pošto su mu mnogi bliski ljudi okrenuli leđa zbog užasnog postupka.

U međuvremenu, bivšem asu “karioka” oduzet je i španski i brazilski pasoš. Odbrana je odmah podnijela žalbu na presudu, kao i Tužilaštvo, koje zahtijeva kaznu od devet godina. Žalba je uvažena, a dok presuda ne postane pravosnažna, on će biti na slobodi.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima