Home Bosna i Hercegovina Deklaracija o osudi Dodikovog antidržavnog djelovanja neće danas biti tema Predstavničkog doma

Deklaracija o osudi Dodikovog antidržavnog djelovanja neće danas biti tema Predstavničkog doma

by admin

Pitanje može li deklaracija biti na dnevnom redu danas ili ne, budući da je predlagač Pivić u međuvremenu imenovan na drugu dužnost pa više nije član Federalnog parlamenta, pokrenuo je dopredsjedavajući Doma Mladen Bošković.

Preciznije, on je rekao da dilemu želi podijeliti s ostalim članovima Doma, a onda su uslijedile dvojne polemike. Salko Zildžić, zastupnik SDA, kojem je Pivić u međuvremenu prenio ovlasti za tu incijativu, tvrdio je da može jer je podnesena u vrijeme kad je Piviću trajao mandat zastupnika u Parlamentu, dok su Dennis Gratz i drugi pojedinci govorili da su u dilemi jer Poslovnik ne nudi odgovor na nejasnoću te vrste pa bi eventualno mogla nastati pravna dvojba, pitanje validnosti same inicijative.

Zastupnik Damir Mašić predložio je da umjesto Pivića, neko drugi iz SDA formalno predloži deklaraciju na prvoj narednoj sjednici Doma.

Nakon isteka pauze koju je potom tražila Stranka demokratske akcije, Salko Zildžić je kao zastupnik kojem je Nezir Pivić prenio ovlast najavio razmatranje deklaracije na sljedećem zasjedanju Predstavničkog doma te je sjednica danas nastavljena drugim tačkama dnevnog reda.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima