Home Sport Deset medalja za plivače Specijalne olimpijade BiH na mitingu u Skoplju

Deset medalja za plivače Specijalne olimpijade BiH na mitingu u Skoplju

by admin

Reprezentacija Specijalne olimpijade BiH u plivanju je protekli vikend u Skoplju na Regionalnom plivačkom mitingu, u okviru Regionalne saradnje UNFPA Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Bosne i Hercegovine, postigla izvanredne rezultate.

Reprezentaciju su sačinjavali Edna Šunjić, Harun Tanović, Harun Abdagić, Rasim Bajrić i Alan Dẓ̌ebo, pod vodstvom trenera Samira Halilovića i Elvisa Bekana, te direktorice Specijalne olimpijade BiH Kade Delić Selimović.

Postignuti su izuzetni rezultati i osvojene su četiri zlatne medalje, četiri srebrne i dvije bronzane. Tri zlatne medalje osvojio je Harun Abdagić, jednu zlatnu Alan Džebo.

Harun Tanović osvojio je jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju, dva srebra osvojila je i Edna Šunjić, dok je Rasim Bajrić osvojio jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Na ovom takmičenju učestvovale su reprezentacije Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije.

– Veliko je zadovoljstvo što smo i na ovom takmičenju pokazali da tim Specijalne olimpijade BiH istinski živi svoj slogan ‘O inkluziji se ne govori, inkluzija se živi’. Naši plivači su u Skoplju veličanstveno branili boje svoje domovine i dokazali još jednom da je sportski duh najbolji način za prevazilaženje prepreka i da su i osobe sa poteškoćama sjajni sportski ambasadori svoje zemlje – istakla je Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Abasade Italije u BiH, Fonda za izgradnju mira UN-a, te Populacijskog fonda Ujedinjanih nacija (UNFPA) u BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima