Home Sport Djeca iz povratničkih mjesta poslala pisma Zmajevima

Djeca iz povratničkih mjesta poslala pisma Zmajevima

by admin

Tom prilikom su selektoru Savi Miloševiću i reprezentativcima poželjeli sreću, te uručili pisma djece iz povratničkih mjesta širom Bosne i Hercegovine. 

Naime, djeca su pisala iz Srebrenice, Janje, Zvornika, Drvara, Prozora, Stoca, Kiseljaka, Bosanskog Grahova i drugih mjesta. Dok su u reprezentaciji u potpunosti fokusirani na predstojeći susret, poruke su ih obradovale i dodatno motivirale pred susret sa Ukrajinom. Naglasili su da je ovo na najljepši način ispričana priča o ljubavi prema reprezentaciji i državi Bosni i Hercegovini. 

 U pismima su djeca pisala i o svojim sportskim podvizima, uz iskrene želje i nade u pobjedu reperezentacije. 

– Dragi selektore, treniram fudbal u FK Guber Srebrenica. Čuo sam da ste nekad igrali na našem stadionu i da ste bili dobar fudbaler. Ja sam igrao u Vašem gradu Bijeljini. Želim Vama i reprezentativcima puno sreće i uspjeha u narednim utakmicama – napisao je desetogodišnji Azmir Osmanović iz Srebrenice.

Poruku reprezentativcima je poslao i Jovan Đukić sa drugarima.

– Veliki sam navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine. Selektoru Savi Miloševiću želim najveće uspjehe sa reprezentacijom i u životu. Mojim željama se pridružuje i nekoliko mojih drugara – stoji u Jovanovoj poruci.

I polaznici NK Mladost iz Odžaka napisali su pismo, u kojem su posebno iskazali svoju privrženost reprezentaciji.

– Jako smo ponosni na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, kojoj dajemo bezrezervnu podršku u svim sportovima. Imamo preko 300 aktivnih članova i prepoznatljivi smo na svim utakmicama gdje igra naša reprezentacija – navodi se u njihovom pismu.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima