Home Svijet Dječak (14) u Kaliforniji ubio roditelje i ranio sestru

Dječak (14) u Kaliforniji ubio roditelje i ranio sestru

by admin

14-godišnji dječak jučer je završio u pritvoru nakon što je navodno ubio svoje roditelje i pokušao ubiti svoju 11-godišnju sestru u njihovoj kući u okrugu Fresno u Kaliforniji, saopćile su vlasti.

Policajci su na lokaciju stigli u srijedu navečer nakon što su zaprimili prijavu o provali i napadu, rekao je šerif John Zanoni na konferenciji za novinare.

Pronašli su mrtve roditelje i povrijeđenu 11-godišnju djevojčicu. Sedmogodišnji dječak je bio nepovrijeđen, i o njemu trenutno brinu rođaci. 14-godišnjak je tvrdio da je neko provalio i napao članove porodice prije nego što je pobjegao kamionetom, ali detektivi su otkrili nedosljednosti u njegovoj priči, pa je naposljetku priveden.

“Izmislio je priču o provali”, poručio je Zanoni. Dodao je kako je osumnjičeni 14-godišnjak zadobio nekoliko ogrebotina, ali nema naznaka da si je sam nanio povrede.

Osumnjičenikov identitet nije otkriven, jer je maloljetan. Roditelji su identificirani kao otac Lue Yang i majka Se Vang, oboje su imali 37 godina.

Šerifov glasnogovornik je naveo kako još uvijek utvrđuju uzrok i mjesto smrti. Sestri su evidentirane teške tjelesne povrede, ali očekuje se da će preživjeti. Šerif je kazao kako vlasti još uvijek provjeravaju potencijalno oružje i nije bio spreman reći koje je oružje tačno bilo korišteno u ubistvima.

Motiv također nije poznat. 14-godišnjak je zatvoren u ustanovu za maloljetnike pod optužbama za ubistva i pokušaj ubistva, prenosi Index.

“To je krajnje tragično”, zaključio je šerif Zanoni, prenosi NBC News.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima