Home Bosna i Hercegovina Dodik napao njemačku ministricu uoči dolaska u BiH

Dodik napao njemačku ministricu uoči dolaska u BiH

by admin

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik komntarisao je najavljenu posjetu ministrice vanjskih poslova Njemačke Annalene Baerbock našoj zemlji – kaže kako u BiH dolazi da još jednom prolije svoje frustracije oko secesije, priča o reformama i vladavini prava, a onda nas pošalje i podrži, kako ga on smatra, lažnog Schmidta i pokaže da ovdje nemamo, dodaje, ni “p” od vladavine prava.

“Njemačka je svojom politikom okupirala BiH, ali nas u RS-u ne može. Stav RS je uvijek bio jasan – da smo za evropski put, ali sa našim jasnim ustavnim nadležnostima. I nema planova za secesiju. Ako ikada bude donesena odluka o nezavisnosti, to će biti rezultat djelovanja lažnog visokog predstavnika Schmidta, koji pokušava da uruši RS i kojeg podržava Baerbockova”, istakao je te dodao:

“Vidimo da je Njemačka potresena aferom oko planova da se svojim projektilima gađa Krimski most. Poznato je da su počeli sa pričom o slanju šljemova i gaća, a završili raketama usmerenim na Rusiju. Baerbockovoj ili dobrim namjerama Njemačke više niko ne vjeruje.”

 

Dodik dodaje i da kakve god poruke Baerbockova šalje Bosni i Hercegovini, one su istrošene i besmislene.
Ona može i dalje negativno govoriti o RS-u i Dodiku, ali to neće promijeniti činjenicu da je njena vlada na istorijskom niskom nivou podrške u Njemačkoj, opet zahvaljujući njenoj lošoj politici. Bilo bi dobro da Njemačka prestane da negira srpska prava u BiH i krene u dijalog sa nama, a ne da nam bez argumenata sudi, slušajući njen lažnjak, nikada nije prihvatio Schmidta. Ona je danas u BiH da se lažno predstavlja kao neko ko pomaže, a u suštini želi da dobije bodove za već donesenu odluku da BiH dobije pregovarački status bez datuma početka.”
Bez datuma to, kako dodaje, ne znači ništa, a partneri u vlasti na nivou BiH su se dogovorili da se to kvalifikuje kao ništa – I moglo bi biti korisno.
“Recimo da odnese lažnog Schmidta kući da uživa u penzionerskim danima, a ne da nam da z… to je zbunjujuće”, zaključuje.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima