Dodik odlikovao Jokića i Bogdanovića ordenom zastave RS sa zlatnim vijencem

1 minuta čitanja

Uručio im je ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji tog sporta u Republici Srbiji i RS-u.

- OGLAS -

“Posjetio sam danas košarkaše Srbije u sportskom centru u Staroj Pazovi gdje se pripremaju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Uručio sam im ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji tog sporta u Republici Srbiji i RS-u”, kazao je Dodik dodavši:

Ordenom zastave RS sa zlatnim vijencem odlikovao sam Nikolu Jokića, košarkaša Denver Nuggetsa, prvog Srbina proglašenog za najkorisnijeg igrača NBA lige i trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svijetu te Bogdana Bogdanovića, košarkaša Atlanta Hawksa, koji od 2017. godine nastupa u košarkaškoj NBA ligi, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša u Srbiji i kapitena Košarkaške reprezentacije Srbije.

- OGLAS -

Ordenom Njegoša i reda sam odlikovao Košarkaški savez Srbije, Svetislava Pešića, košarkaša, trenera i selektora košarkaške reprezentacije Srbije te Predraga Danilovića, košarkaša i predsjednika Košarkaškog saveza Srbije”, napisao je Dodik na društvenim mrežama.

(Vijesti.ba)

- OGLAS -


Podijeli ovaj članak