Home Bosna i Hercegovina Dodik: Schmidt nema nikakvu nadležnost nad zemljištem na Јahorini

Dodik: Schmidt nema nikakvu nadležnost nad zemljištem na Јahorini

by admin

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da Christian Schmidt nema nikakvu nadležnost nad zemljištem na Јahorini, već da pokušava da destalbilizuje BiH.

Istakao je da je neprihvatljiva priča o pokretanju postupku protiv ministra trgovine i turizma RS Denisa Šulića.

Dodik je izjavio da su uložena javna sredstva da Јahorina postane mjesto gdje će ljudi investirati, te da se vidi da za tako nešto postoji interes.

– Oni su sad smislili da zabrane promet zemlje, to nije njegova nadležnost, on nema nikakvu nadležnost takve vrste – rekao je Dodik i dodao da na tu priču nasjedaju muslimani u Sarajevu.

Dodik je istakao da je neprihvatljivo priča o pokretanju postupku protiv ministra trgovine i turizma Denisa Šulića, naglasivši da je to bila odluka Vlade.

– Nećete zatvoriti RS i naravno da ćemo i naći način da se tome suprostavimo. Nemojte nas izazivati, na vrh ste nam glave vezano za to – izjavio je Dodik novinarima u Antaliji.

Dodik je rekao da ranije nije htio da ne bude kako brani sebe, ali da je u situacijama kada jedan čovjek radi svoj posao, kada se donese odluka Vlade, pa se nađe neki tužilac, dosta više i tog Tužilaštva.

– Naravno da nećemo da šutimo, dosta je više toga – naglasio je Dodik i naglasio da je to otimanje imovine.

Dodik je naveo da Schmidt stalno nešto “zabranjuje” RS, a kad je u interesu nekih zapadnih kompanija, onda u Federaciji postoji isporuku tih javnih dobara bez ikakve naknade.

– Vidim tu spodobu koja se zove Schmidt koja hoda ovdje po kuloarima. Osjećam se progonjenim. Gdje god se ja pojavim, on je negdje iza. Mlatara rukama pokušavajući da pridobije pažnju – rekao je Dodik.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima