Home Bosna i Hercegovina Dodik: Vojska Srbije garant sigurnosti za naš narod

Dodik: Vojska Srbije garant sigurnosti za naš narod

by admin

Vojska Srbije je garant sigurnosti za naš narod i kad god prisustvujem ovakvim događajima vidi se njen veliki napredak, rekao je predsjednik RS Milorad Dodik.

Dodik je danas s rukovodstvom Srbije prisustvovao statičkom prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kasarni Topčider.

– S ponosom mogu reći da je, zahvaljujući politici koju sprovodi sadašnje rukovodstvo, Srbija u vojnom smislu modernizovana, a njena vojska snažna – napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je danas da je Vojska Srbije ponos svojih građana i zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što je danas na Topčideru prisustvovao prikazu naoružanja i vojne opreme i što je uvijek uz Srbiju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da vjeruje da će do kraja godine Vojska Srbije moći da nabavi veliku količinu dronova-kamikaza koji će biti domaće proizvodnje.

– Verujem da ćemo u saradnji sa brojnim privrednicima moći da do kraja godine pokažemo veliku količinu dronova-samoubica ili dronova-kamikaza. Sve će biti domaće proizvodnje i to će predstavljati veliku prednost Srbije u odnosu na okruženje – rekao je Vučić.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima