Dodika podržao i evropski prvak: Mi Srbi smo nebeski narod

2 minuta čitanja

Kao i na dosadašnjim ročištima, brojne Dodikove pristalice i simpatizeri došli su mu pružiti podršku pred Sudom, pa je tako Dodik ponovo dočekan aplauzom.

Jedan od onih koji su došli podržati Dodika je i Nemanja Majdov, srbijanski džudista koji je rođen na Palama.

“Prvi put sam ovdje. Tu sam da podržim predsjednika RS Milorada Dodika u njegovoj borbi za slobodu. Milorad Dodik je legalno izabrani predsjednik RS i volja srpskog naroda. Voljom naroda je, naravno, izabran i tu sam da, i kao sportista, ne kao politička ličnost – ja nisam politička ličnost, ali sam, prije svega građanin RS, da podržim predsjednika i svu njegovu borbu i sve njegove stavove, kojim on zastupa srpski narod”, rekao je Majdov, te nastavio:

“I, to je, generalno, cilj svih nas ovdje, nebitno ko je ko – svi smo Srbi u RS koja je dio Bosne i Hercegovine, i mi Srbi imamo pravo, kao i svi drugi narodi, iako, naravno, stišću nas svi ambasadori. Ali, naravno, mi smo Srbi nebeski narod – ne damo se i veličanstveno je danas biti Srbin”.

Majdov je jedan od najuspješnijih srbijanskih sportista s obzirom da je aktuelni prvak Evrope u kategoriji do 90 kilograma, a 2017. godine je bio svjetski prvak.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *