Dodjela nagrada Tony, Angelina sa kćerkom na crvenom tepihu

4 minuta čitanja

Ceremonija je održana u pozorištu David H. Koch Lincoln Centra u New Yorku, a emitirao ju je CBS.

Američka glumica Ariana DeBose bila je domaćin treću godinu zaredom.

Daniel Radcliffe, Jeremy Strong, Sarah Paulson i Angelina Jolie osvojili su svoju prvu nagradu Tony za izvrsnost u kazalištu, dok je Dede Ayite postala prva crnkinja koja je ovu nagradu osvojila za najbolju kostimografiju predstave.

Radcliffe svog prvog Tonyja osvojio je za najboljeg sporednog glumca mjuzikla za ulogu u Merrily We Roll Along.

Upravo je taj mjuzikl osvojio i nagradu za najbolju obnovu mjuzikla, a Jonathan Groff je za ulogu u tom mjuziklu osvojio Tonyja za najboljeg glavnog glumca u mjuziklu.

Nagradu za najbolju glavnu glumicu u mjuziklu za ulogu u “Hell’s Kitchen” osvojila je Maleah Joi Moon, a za najbolju sporednu glumicu u mjuziklu Kecia Lewis-Ewans, također za ulogu u Hell’s Kitchen.

Angelinu Jolie i njena kćer Vivienne zajedno su radile na mjuziklu “The Outsiders”, premijerno prikazanom na Broadwayu u aprilu, koji je osvojio nagradu za najbolji mjuzikl.

Slavna glumica otkrila je kako ju je upravo kćer, inače velika zaljubljenica u pozorište, nagovorila da postane njegova izvršna producentica, dok je petnaestogodišnja Viv radila kao asistentice produkcije.

Angelina Jolie i njena kćerka Vivienne su bile pravi stilski duo.

Glumica (49) i njena 15-godišnjakinja su stigle na dodjelu Tony Awards 2024. godine.

Serija koju je producirala Jolie, ove godine je zaradila 12 nominacija za Tonija, uključujući i najbolji mjuzikl.

Jolie je nosila prilagođenu svijetlo-plavu haljinu Atelier Versace bez naramenica sa dekolteom i korsetom.

Držala se za ruke sa svojom kćerkom na crvenom tepihu David H. Koch teatra Linkoln centra u New Yorku. Birala je Versace cipele od satena.

Vivienne, koja je predstavljena u The Outsiders Playbill kao asistentica producenta, nosila je bijelu košulju ispod tirkiznog prsluka, plus tirkizne pantalone i leptir mašne. Svoj izgled upotpunila je Converse patikama.

Izlazak para je poseban, pogotovo jer je Jolie ranije govorila o tome kako ju je Vivienne inspirisala da ode na nastup na Brodveju.

“Vivienne je otprilike pet puta išla gledati “The Outsiders” na pozornici kalifonijskog kazališta La Jolli, a onda me zamolila da ju pogledamo zajedno i tako se rodila ideja da ga postavimo u New Yorku”, otkrila je Angelina.

“Viv je mlada umjetnica koja svoje napore usmjerava na podršku drugima”, dodala je Jolie. “Bila je tu da pomogne na bilo koji način i naučila je toliko od (scenarista i saradnika u knjizi) Justina Levinea i cijelog kreativnog tima.”

U razgovoru za Deadline, Jolie je rekla da joj je saradnja sa Vivienne iza kulisa omogućila da pristupi produkciji iz drugog objektiva – i dala joj je prostora da sazna više o svojoj kćeri.

Crvenim tepihom prošetale su neke od najvećih glumačkih zvijezda, a Brooke Shields ukrala je pažnju u žutoj haljini koju je uskladila s kroksicama identične nijanse.

 

(Vijesti.ba) 

Podijeli ovaj članak