Home Magazin Dokumentarac o seks skandalu najgledaniji na Netflixu

Dokumentarac o seks skandalu najgledaniji na Netflixu

by admin

Prema podacima sa stranice FlixPatrol, Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal imala je premijeru 15. maja, a u manje od sedmicu postala je druga najgledanija serija u svijetu, prenosi Index.hr.

Dokumentarna serija u tri epizode opisuje hakiranje stranice za upoznavanje partnera Ashley Madison. Za razliku od većine stranica za upoznavanje, stranica Ashley Madison namijenjena je pojedincima koji su u braku ili stalnoj vezi i koji žele varati svoje partnere. Slogan stranice glasi: “Život je kratak. Imajte aferu.”

U maju 2015. stranicu su napali hakeri koji su ukrali privatne podatke tri miliona korisnika, među kojima su bili i korisnici koji su platili stranici da obriše njihove podatke kada su brisali svoje profile. Hakeri su prijetili da će objaviti podatke ako se stranica trajno ne zatvori.

Budući da vlasnici nisu zatvorili stranicu, hakeri su objavili podatke koji su uništili mnoge brakove i poslovne karijere.

Iako dokumentarac ima samo 43 posto na Rotten Tomatoesu, korisnici grupe Netflix Bangers pišu da im se svidio te da je zanimljiv.

“Sinoć sam dovršila dokumentarnu seriju i mislim da je jako zanimljiva, ali moj muž se zabrinuo jer sam ga gledala cijelo vrijeme”, napisala je jedna korisnica, prenosi Unilad.

“Upravo gledam! Jako dobra serija”, dodala je druga korisnica.

“Dobra serija! Volim istinite priče… Pogledala sam sve tri epizode u jednoj noći. Šokantno je što preko 70 miliona ljudi vara svoje bračne partnere”, napisala je treća. “Oduvijek me je zanimalo što se dogodilo preljubnicima čiji su podaci objavljeni. Ova serija pokazuje štetne posljedice varanja.”

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima