Home Bosna i Hercegovina Džemal Smajić: Talas zla se vratio u Beograd

Džemal Smajić: Talas zla se vratio u Beograd

by admin
“Danas je Milorad Dodik izjavio kako nije očekivao napade na bosanske Srbe iz Beograda, a povodom njihovog masovnog glasanja u Srbiji i utjecaja na tamošnje izborne rezultate. Dodik je konstatovao kako je to za njega bilo bolno,” istakao je Smajić.

“S druge strane, za sve normalne ljude u Srbiji i Bosni i Hercegovini, to je očekivano. Politika Miloševićevog režima iz 1990-tih godina, čiji aktivni članovi su bili i Vučić i Dačić, izvršila je agresiju na BiH koja je rezultirala ubijanjima, razaranjima i na kraju genocidom. Pored osuđenika za genocid Karadžića, Mladića i sličnih, najaktivniji sljedbenik te politike je Milorad Dodik i njegova politička povorka. Talas zla koji je tada zapljusnuo Bosnu i Hercegovinu udario je od zid i vratio se odakle je i krenuo, u Beograd.”

Prema Smajićevim riječima taj talas je sada potopio i demokratsku volju građana u samoj Srbiji, a posebno u Beogradu.

“Ostaje nada da će se proevropska Srbija izboriti za svoja prava i da će konačno odnosi Srbije i BiH biti vođeni kao u civiliziranom svijetu, kao odnosi dvije suverene države, a ne preko Dodika i sličnih njemu”, zaključio je Smajić.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima