Home Sport Elvedina Muzaferija ispisala historiju bh. skijanja!

Elvedina Muzaferija ispisala historiju bh. skijanja!

by admin

Muzaferija je trku završila na sjajnom 14. mjestu, što je najbolji rezultat u historiji bh. skijanja. Zahvaljujući rezultatu karijere osvojila je 18 bodova na Svjetskom kupu.

Dan ranije je osvojila prve bodove u Svjetskom kupu pošto je zauzela 25. mjesto u spustu. Tim rezultatom je osvojila šest bodova.

Elvedina Muzaferija, naša sjajna skijaška zvijezda, je upravo ostvarila najbolji rezultat u historiji BH skijanja! U sportu u kojem dominiraju prebogate zemlje, kao što su Švajcarska, Austrija, USA, Norveška ili Italija, Elvedina nas stavlja na mapu. Svaka čast!


Posted by Edhem Foco on Nedjelja, 28. januar 2024.

Ukupno je sa 24 boda Muzaferija 89. u poretku Svjetskog kupa.

Pobjedu u superveleslalomu je odnijela Švicarka Lara Gut-Behrami koja je utrku završila s vremenom 1:20.75 minuta. Druga je bila Austrijanka Stephanie Venier sa 21 stotinkom zaostatka, a treća Francuskinja Romane Miradoli sa 41 stotinkom zaostatka.

Ovo je četvrti put da se Gut-Behrami popela na postolje u petoj utrci superveleslaloma ove zime. Preuzela je vodstvo u disciplini Svjetskog kupa sa 10 bodova prednosti nad Corneliom Hutter.

Gut-Behrami smanjila je također zaostatak za povrijeđenom Mikaelom Shiffrin u ukupnom poretku Svjetskog kupa na ispod 200 bodova.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima