Home Sport Epilog biciklističke nesreće: Vingegaardu slomljena ključna kost

Epilog biciklističke nesreće: Vingegaardu slomljena ključna kost

by admin

Jeziva biciklistička nesreća dogdila se danas u Baskiji.

U četvrtoj etapi biciklističke utrke, od Etxarra Aranatze do Legutija (159 kilometara), došlo je do zastrašujućeg sudara u kojem je učestvovala ekipa najboljih biciklista svijeta.

Jedan od najboljih biciklista današnjice i aktuelni šampion Tour de Francea Jonas Vingegaard u današnjoj nesreći u Baskiji doživio je prijelom ključne kosti i više rebara.

Danac je prošao najgore u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtoj etapi utrke u Baskiji 33 kilometra prije cilja. Vingegaard je ostao nepomično ležati, a pripadnici hitne pomoći prebacili su ga u bolnicu.

Njegov tim Visma donio je prve zvanične informacije. Nažalost, one nisu dobre i kažu da je Vingegaard prošao sa slomljenom ključnom kosti i nekoliko slomljenih rebara.

Danski biciklista je pri svijesti, a iz kluba su najavili da će dalje ažurirati informacije o svom najpopularnijem članu.

Nažalost, ova informacija dolazi samo 86 dana do početka Tour de Francea, gdje je Vingegaard trebao braniti titulu. Šta će se dogoditi, iz ove perspektive, nije lako prognozirati.

Na svu sreću, Primož Roglič je prošao sa znatno manjim povredama, dok o stanju Remca Evenepoela još uvijek nema zvaničnih informacija.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima