Home Sport Farah Onešćuk osvojila nove važne bodove i primakla se plasmanu na Olimpijske igre

Farah Onešćuk osvojila nove važne bodove i primakla se plasmanu na Olimpijske igre

by admin

Na Evropskom prvenstvu u streljaštvu za seniore/ke u Gyoru u Mađarskoj, najbolja bosanskohercegovačka takmičarka, osamnaestogodišnja Farah Onešćuk, pogodila je 627,7 krugova i u konkurenciji od 90 takmičarki zauzela 27. mjesto te osvojila novih 412 bodova za Olimpijsku rang listu.

Ovim novim bodovima značajno će popraviti plasman na rang-listi najboljih strijelaca svijeta i približiti se ostvarenju njenog sna da učestvuje na olimpijskim igrama.

Stručni tim se u dogovoru s Farah odlučio da ona nastupi u seniorskoj konkurenciji kako bi pokušala osvojiti nove značajne bodove, a ovim rezultatom bi u juniorskoj konkurenciji ušla u finale i borila se za medalju, saopćili su iz Streljačkog kluba Sarajevo.

Juniorska vicešampionka Evrope je imala rezultat od 626,3 kruga.

Od ostalih takmičara iz Bosne i Hercegovine, nastupili su juniori Matej Rašić, koji je pogodio 619,3 kruga i zauzeo 30. mjesto, Sofija Rakić koja je imala 539 krugova i osvojila 60. mjesto.

Od seniora, nastupili su još Nedžad Džanković koji je pogodio solidnih 623,9 i samo dva mjesta su ga dijelila od osvajanja bodova; zauzeo je 52. mjesto.

Boris Filipovac je pogodio 557 krugova i osvojio 75. mjesto a Aida Arnautović s pogođenih 620,8 krugova 73. mjesto.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima