Home Sport FK Željezničar se oprostio od ubijenog Farisa Pendeka koji je trenirao u ovom klubu

FK Željezničar se oprostio od ubijenog Farisa Pendeka koji je trenirao u ovom klubu

by admin

Fudbalski klub Željezničar oprostio se na društvenim mrežama od tragično ubijenog mladića Farisa Pendeka, koji je svojevremeno bio član omladinske škole tima s Grbavice.

Pendek (19), koji je brutalno ubijen u sarajevskom naselju Otoka, dugo je trenirao nogomet i bio član sarajevskih nogometnih akademija i škola, uključujući i FK Željezničar.

Plavi su se večeras oglasili na društvenim mrežama uz fotografiju ubijenog mladića dok je još nosio dres Željezničara.

Povodom tragične smrti Farisa Pendeka, FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Pendek, prijateljima i…


Posted by FK Željezničar on Četvrtak, 1. februar 2024.

“Povodom tragične smrti Farisa Pendeka, FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Pendek, prijateljima i svim ožalošćenima. Neizmjerno žalimo zbog gubitka mladog života i apelujemo na sve nadležne da sistemskim promjenama spriječe ovakve i slične slučajeve”, navode iz FK Željezničar u emotivnoj objavi i dodaju:

“Faris Pendek je u jednom periodu bio član Omladinske škole FK Željezničar, a Farisa ćemo pamtiti kao divno, razigrano, nevino i iskreno dijete. Čuvat ćemo uspomene na tebe. Neka ti je laka zemlja bosanska”, dodaju s Grbavice.

Podsjetimo, Faris Pendek (2005. godište) je ubijen na mjestu pucnjave u sarajevskom naselju Otoka, a dvojica njegovih prijatelja koji su zajedno bili u vozilu D. K. (2005.) i E. R. (2005.) su ranjena i prošli su s lakšim tjelesnim povredama.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima