Home Sport Foča uskoro dobija novi fudbalski teren

Foča uskoro dobija novi fudbalski teren

by admin

Lokalna uprava raspisala je javni poziv za izbor izvođača njenog dijela radova, koji se odnose na pripremanje terena i postavljanje nove ograde, za šta je u opštinskom budžetu planirano oko 200 hiljada maraka. Sama ugradnja vještačke trave obaveza je Fudbalskog saveza RS, koji će izvdvojiti 300 hiljada KM.

U Fudbalskom klubu „Sutjeska“ sa velikim nestrpljenjem očekuju početak radova u Donjem Polju. Ističu da će novi teren donijeti mnogo bolje uslove za rad ovog sportskog kolektiva u čijim mlađim selekcijama i školi fudbala vještine najvažnije sporedne stvari na svijetu uči više od 150 dječaka.

Samim tim, stvoriće se dodatni uslovi za razvoj fudbala u Foči i ne samo fudbala, jer će teren moći da koriste i ostali sportisti i rekreativci.

Sportski direktor „Sutjeske“ Nikola Mojović napominje da se rad omladinskih škola svih najboljih svjetskih klubova bazira na terenima sa vještačkom travom.

– Novi teren će sigurno privući veći broj djece, a našim igračima i trenerima omogućiti najbolje uslove. Imaće višestruki značaj i osim treninga i utakmica mlađih selekcija, moći će da ga koristi i prvi tim što će biti od krucijalne važnosti, pogotovo u zimskom periodu kada je blato, kiša, snijeg. Izgradnjom ovog terena, Foča kao grad dobija mnogo – ističe Mojović.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima