Home Bosna i Hercegovina Forto: Pripremam akcioni plan kako bi otklonio nepravilnosti iz prethodnog perioda

Forto: Pripremam akcioni plan kako bi otklonio nepravilnosti iz prethodnog perioda

by admin
Pojasnio je da se radi o dodjeli ovlaštenja Ministarstva komunikacija i saobraćaja raznim firmama, ustanovama, konzorcijima za razne stvari poput obuka, dozvola, homologacije itd.
“Stalo se to pitanje poteže, jer izgleda da su se isprepleli razni interesi u prethodnih 15 godina. Ja sam htio pokrenuti internu reviziju vezanu za ovu temu prošle godine, ali onda smo saznali da je ušla državna revizija u Ministarstvo i čekali smo taj izvještaj koji je danas usvojen. On će ići također na parlament. Suštinski, sada kada imamo sliku i presjek negdje tamo od 2010. godine pa sve do danas, šta se sve radilo na pogrešan način, ja pripremam akcioni plan kako bi otklonio gomilu nepravilnosti iz prethodnog perioda”, naveo je Forto.
Suštinski, dodao je on, ovo je početak čišćenja tog dijela unutar resora.
Na novinarsko pitanje u vezi sa tim da su najavljena sredstva pomoći za BHT, Forto je odgovorio da čekaju relevantna mišljenja bh. institucija.

“Jedno ključno je jutros upravo stiglo. Nakon što je ovo ključno mišljenje stiglo, očekujem da bi to moglo biti na sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH”, kazao je Forto.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima