Home Sport Foto: Djeca iz pet klubova skijali s Muzaferijom

Foto: Djeca iz pet klubova skijali s Muzaferijom

by admin

Članovi i takmičari skijaških klubova „Bjelašnica‟, „Alpin‟, „Jahorina‟, „Skiiks‟ i „ZE-2010‟ zajedno su trenirali i učili od najbolje bosanskohercegovačke skijašice Elvedine Muzaferije. Vrijeme provedeno na stazi iskoristili su i da se dodatno zbliže s Muzaferijom, čije iskustvo i sami priželjkuju.

„Prvi put organizujemo ovakav događaj i, sudeći po njihovoj radosti i osmijesima, uspjeli smo ispisati jedno vrijedno iskustvo. Drago mi je što sam, u pauzi Svjetskog kupa, imala priliku prenijeti svoje znanje i iskustvo na one koji dolaze i kojima trebamo posvetiti mnogo više da bi dokazali svoj kvalitet i uspjeli izboriti svoje mjesto u velikim takmičenjima, u reprezentaciji i na olimpijskim igrama‟, kaže Muzaferija.

Ovaj događaj ujedno je i poslao poruku da samo ujedinjeni i zajedničkim snagama možemo dati potrebnu podršku talentiranim skijašima bi se jednog dana mogli takmičiti u Europa i Svjetskom kupu, istakla je iskusna skijašica.

„Počašćeni smo što danas skijamo s ovako uspješnom skijašicom i što ćemo naučiti što više kako bismo u ovoj sezoni ostvarili bolje rezultate nego u prethodnoj. Vježbe koje ćemo danas raditi pomoći će nam puno‟, izjavili su za BHT 1 učesnici ovog događaja, članovi „Skiiksa‟ Asija Mujkanović i Adrian Anić.

Nakon treninga druženje skijaša je nastavljeno u restoranu „Benetton‟ uz prigodne poklone prijatelja događaja „BH Telecom‟, „Argeta Junior‟, „Intersnack‟ i „Visit Sarajevo‟. Najsretnijim učesnicima Muzaferija je darovala dva kombinezona koja je nosila u utrkama Svjetskog kupa, te startni broj iz Val d’lserea.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima