Home Magazin Foto / Džejla Mahmutović: Nikada nemojte odustajati od svojih ciljeva

Foto / Džejla Mahmutović: Nikada nemojte odustajati od svojih ciljeva

by admin

”Nakon završetka srednje škole sam se prijavila na Bosnian Fashion Factor na kojem sam osvojila drugo mjesto. Nakon toga sam pozvana u agenciju naše poznate bosanskohercegovake manekenke Džejle Glavović, gdje sam počela sa nekim svojim prvim koracima i angažmanima koji su vodili ka uspješnim saradnjama”, rekla je.

Jedan od Džejlinih uspjeha je i titula druge pratilje na Miss turizma 2021. godine, a prošle godine se istakla i na takmičenju ljepote u Kini.

Rekla je da je to sve bio san jedne djevojčice koja je maštala o tome i ostvarilo se.

”Što se tiče prve pratilje za Miss turizma Bosne i Hercegovine, to se sve odigralo na prvoj godini fakulteta kada počinjem sa istraživanjem sebe i svijeta”, a što se tiče odlaska u Kinu, naglasila je da je njena jaka želja i ambicioznost bila prepoznata, te je tako dobila ponudu da predstavlja svoju državu.

”Ponuda koju sam objeručke prihvatila je, također, povezana sa Bosnian Fashion Factor, no prije prihvatanja, dugo sam razmišljala i posavjetovala se sa roditeljima i prijateljima. Tu je bilo mnogo rizika, ali sam razmišljala u sebi: ”Bože dragi, da li je moguće da sam ja dobila ponudu da idem u Kinu”, istakla je lijepa Bosanka.

Naglasila je da je bilo jako teško prihvatiti sebe kao osobu koja je jako svestrana i koju sve interesuje. ”Uvijek sam htjela više stvari da isprobam. Shodno tome, put u Kinu je bio nepredvidiv, ali taj izlazak iz zone komfora je ono što me tjera i motiviše da pronalazim svaki dio sebe”, rekla je.

Dodala je kako je njena velika ljubav i prioritet novinarstvo.

”Fakultet mi je uvijek bio na prvom mjestu, ali s druge strane, teško mi je dočarati koliko je teško ugasiti sve te ljubavi koje gajim prema velikim strastima i u kojima uživam.”

Na pitanje koji su izazovi sa kojima se modeli susreću u toj industriji, Džejla je odgovorila da izazova ima mnogo, ali da je to sve dio lijepog iskustva.

”Bez obzira koliko ima negativne energije od koje moramo da se odbranimo, potrebno je odraditi reviju onako kako treba.”

Kako održava svoj izgled svježim?

”Ženama nikad nije dosta proizvoda. Bilo je perioda kada sam na svoje lice nanosila proizvode koji mi nisu bili potrebni. Sada koristim 4 proizvoda koji će održati moj izgled svježim”, rekla je te dodala da je i ona imala problematično lice, ali ohrabrila je sve koji imaju taj problem riječima da će taj period proći, te da je potrebno pronaći odgovarajuće proizvode.

Podijelila je koji su njeni go-to proizovodi za njegu kože a to su pjenušavi gel, tonik i gel za lice. Naglasila je da je veliki fan svih lip glossova.

Džejlin savjet svim djevojkama koje žele ući u svijet modelinga jeste da nikada ne odustaju.

”Sve što jedna djevojčica zamisli, treba da zadrži za sebe te da bude spremna na sva iskušenja i izazove u kojima će nekada pasti, nekad ustati, ali nikada odustati.”

Naglasila je da trenutno ima mnogo poslovnih ponuda, ali da je njena glavna ambicija novinarstvo.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima