Home Sport Fudbaleri Fenera i Galate dočekani kao heroji na istanbulskom aerodromu

Fudbaleri Fenera i Galate dočekani kao heroji na istanbulskom aerodromu

by admin

Kao što je već poznato nastao je pravi haos, jer domaćini u Saudijskoj Arabiji nisu dozvolili da pred početak meča bude intonirana himna Turske, te da igrači nose majice sa likom Mustafe Kemala Ataturka i da se dopusti igračima da na centar izađu s transparentom u kojem se poziva na mir u svijetu.

Meč je otkazan nakon sastanka lidera Fudbalskog saveza Turske i čelnika dva istanbulska kluba, koji su donijeli zajedničku odluku da se utakmica neće igrati.

Poslije završenog sastanka, predsjednici klubova Ali Koc (Fenerbahce) i Dursun Ozbek (Galatasaray) izašli su iz hotela i obratili se kratkim porukama okupljenim medijima.

“Ono što smo trebali uraditi, uradili smo i sve ima u saopćenju. Vraćamo se kući”, rekao je Ali Koc.

Dok je Dursun Ozbek kratko prokomentarisao: “Dali smo pismenu izjavu”.

Oba kluba su se kasno sinoć vratila u Istanbul, gdje ih je dočekao veliki broj navijača na aerodromu. Svoje fudbalere i čelnike su slavili kao heroje jer su odbili popustiti zahtjevima domaćina u Saudijskoj Arabiji i tako sačuvali turski ponos.

Zanimljivo je da su se, pored zastava ova dva kluba, na aerodromu mogla vidjeti obilježja Bešiktaša, Trabzonspora, Sivasspora i ostalih klubova, pa je jasno kako je potez Galate i Fenera ujedinio turski fudbal.

Za sada još uvijek nije poznato kada će susret Superkupa biti odigran, no jedino je sigurno da on neće biti odigran u Saudijskoj Arabiji.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima