Home Sport Garza ponovo dobro iskoristio minutažu, hoće li se nametnuti treneru?

Garza ponovo dobro iskoristio minutažu, hoće li se nametnuti treneru?

by admin

Nakon što je prije dvije noći Garza u pobjedi nad Utahom rezultatom 119:100 za 13 minuta ostvario devet poena i tri skoka, naš košarkaš je i sinoć imao sličnu statistiku.

Za 11 minuta na terenu, Garza je postigao osam poena uz jedan skok, a njegova Minnesota je još jednom savladala Utah sa 114:104.

Treba istaći da je Garza i nedavno protiv Lakersa dobro iskoristio svoju minutažu, kada je za deset minuta ubilježio devet poena, tri skoka i jednu asistenciju.

Dobre su ovo vijesti za Luku, koji do pomenute utakmice protiv Lakersa dugo nije bio u konkurenciji za utakmice svog tima u NBA ligi. Ranije ove sezone, Garza je nekoliko puta dobijao nekoliko minuta na parketu i obično je to dobro koristio, pa se ubuduće može očekivati i da dobije neku ozbiljniju minutažu u Minnesoti.

Kvalitet za to, očito, posjeduje, a važno je naglasiti da Garzina minutaža trenutno najviše mjeri zavisi od Rudyja Goberta, koji je prvi izbor i koji je propustio pomenute utakmice Minnesote protiv Utaha i Lakersa, na kojim je naš košarkaš igrao više nego inače.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima