Glavni aerodrom u Milanu dobija novo ime, zvat će se po Silviju Berlusconiju

1 minuta čitanja

Glavni aerodrom u Milanu bit će preimenovan i zvat će se po bivšem italijanskom premijeru i poslovnom tajkunu Silviju Berlusconiju, izjavio je danas ministar saobraćaja Matteo Salvini.

- OGLAS -

Berlusconi, koji je umro prošle godine u 86. godini, predvodio je četiri vlade na čelu svoje stranke desnog centra Forza Italia i bio je jedna od najrazličitijih ličnosti u Italiji modernog vremena.

Govoreći na konferenciji u južnoj Italiji, Salvini je rekao da je uprava civilnog vazduhoplovstva odobrila zahtjev regije Lombardija oko Milana da se aerodrom Malpensa preimenuje u čast Berlusconija, koji je porijeklom iz finansijske prijestolnice zemlje.

- OGLAS -

– S obzirom na to da konačna odluka ostaje na ministru saobraćaja, stvarno mislim da će se to nastaviti – rekao je Salvini, lider desničarske stranke Liga i dugogodišnji Berlusconijev saveznik.

– U znak sećanja na mog prijatelja Silvija, velikog biznismena, velikog građanina Milana i velikog Italijana – kasnije je Salvini objavio na platformi društvenih mreža X iznad fotografije Berlusconija i aerodroma Malpensa.

- OGLAS -

(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak