Glumac iz ‘Friends-a’ otkrio da mu je bilo teško snimati sa Jennifer Aniston

2 minuta čitanja

Sprouse je u seriji utjelovio Bena Gellera, sina Rossa Gellera (David Schwimmer) i Carol Willick (Jane Sibbett). Iako je bio samo jedan od sporednih likova, Ben je brzo postao favorit obožavaoca jer je imao odličnu hemiju s ostalim likovima iz serije.

Ben se po prvi put pojavljuje u 23. epizodi prve sezone Prijatelja, a kao novorođenče utjelovio ga je Michael Gunderson, dok su ga u kasnijim epizodama glumili blizanci Charles Thomas Allen i John Christopher Allen.

Sprouse je ulogu Bena preuzeo 2000. godine, kada je imao samo sedam godina, a tu ulogu igrao je sve do 2002. godine, kada je izašla osma sezona serije. Glumac je u par navrata izjavio da je imao problema na setu serije jer je bio zaljubljen u Jennifer Aniston.

“Bilo mi je stvarno, stvarno teško raditi s Aniston jer sam bio jako zaljubljen u nju”, izjavio je 31-godišnji glumac, prenosi Unilad.

“Bio sam zaluđen. Ostao bih bez riječi – zbunio bih se, zaboravio svoje rečenice i samo bih se zablokirao.”

Sprouse je također tokom gostovanja u emisiji The Drew Barrymore Show u januaru 2021. godine otkrio da ga je ekipa sa seta zadirkivala zbog njegove simpatije.

“Moram priznati, jako sam mucao i zaboravljao svoje rečenice”, prisjetio se. “Mislim da bih danas bio smireniji, ali tada je bilo prilično teško jer sam bio dijete.”

“Ekipa me malo zadirkivala jer su primijetili da sam zaljubljen”, dodao je. “Jednostavno bih zaboravio sve i samo bih je gledao. Ali, opet, cijeli svijet je bio zaljubljen u Jennifer Aniston.”

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak