Home Bosna i Hercegovina Gojko Knežević preuzeo funkciju komande Oružanih snaga BiH

Gojko Knežević preuzeo funkciju komande Oružanih snaga BiH

by admin

U prostorijama Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je održana svečanost primopredaje dužnosti načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Dužnost načelnika Zajedničkog štaba OSBiH preuzeo je general-major Gojko Knežević, a dužnost mu je predao general-pukovnik Senad Mašović.

Na ceremoniji je prisustvovao veliki broj zvanica iz političkog i vojnog vrha BiH, pa smo tako mogli vidjeti ministra odbrane BiH Zukana Heleza, kao i njegovog prethodnika Sifeta Podžića, bio je tu i potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo.

“Malo je profesija u kojima je dinamika promjena tako intenzivna kao u našoj profesiji. Ali, ljudi k'o ljudi, ne vole promjene. U proteklih šest godina pod vodstvom prethodnog kora ostvareni su značajni rezultati. Nadam se da će i aktualni generalski kor imati istu vojničku sreću kao i prethodni”, poručio je Knežević.

Podsjećamo, na prijemu uoči svečane akademije povodom obilježavanja neustavnog “Dana RS-a” 9. januara, između ostalih, prisustvovao je i jedan dio vojnog vrha Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Prijemu je prisustvovao novoimenovani načelnik Zajedničkog štaba OSBiH Gojko Knežević, kao i brigadir Radovan Jović, komandant Komande za podršku OSBiH za resurse.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima