Home Magazin Haad predstavio BiH u Londonu: Moda inspirisana kulturnim nasljeđem

Haad predstavio BiH u Londonu: Moda inspirisana kulturnim nasljeđem

by admin

Ne priznaje trend kao kategoriju i smatra da je potreba čovjeka da ide dalje i traži moderna i nova rješenja ali da ono što je lijepo uvijek će biti lijepo. Upravo sve navedeno nominovalo je da Haad predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Londonu.

Adnan Hajrulahović HAAD predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na “Weaving International Fashion 2024.” – Diplomatskom internacionalnom događaju u Londonu, na kojem je učestvovalo više od 20 ambasada i zemalja, a koje su prikazale modu inspirisanu nacionalnim kostimom i kulturnim nasljeđem svojih zemalja sredinom maja tekuće godine u Kensington Town Hallu u Londonu.

Organizatori događaja su Young Diplomats iz London u saradnji s Ambasadom Kuvajta u Londonu.

Modni direktor revije je Taiwo Meghoma.

Nakon revije Haad je pozdravila i načelnica općine Kensington i Chelsea u Londonu gđa. Preety Hudd koja nije krila oduševljenje revijom.

“Uvijek mi je čast predstavljati domovinu. Posebna zahvalnost dugujem Ambasadi Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu i sekretaru ambasade Samri Koričić što su me pozvali i nominovali da predstavljam Bosnu i Hercegovinu ali zahvalnost ide i mojim divnim modelima na reviji: Irma Ramić, Edina Hodžić, Igor Memić, Amar Duratović i Dino Kelly. Sramota me što nisam znao za ovih pet uspješnih naših zemljaka u Londonu. Priuštili su mi divne trenutke i učinili me jako ponosnim”, kazao je Haad nakon povratka iz Londona.

Dan nakon “Weaving International Fashion 2024.” revije za Haada je upriličen prijem u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu na kojem je Haadu nj.e. ambasador Topčagić čestitao na uspješnoj prezentaciji naše zemlje na ovom važnom diplomatskom događaju ali i kako bi razgovarali o budućim projektima i planovima dizajnera u Ujedinjenom kraljevstvu.

Bh. javnost Haadov rad može pogledati u ateljeu HAAD u srcu Starog Grada u Sarajevu, na adresi Brodac 3. odmah pored Gradske vijećnice svakim danom od ponedeljka do subote od 10 do 18 sati.

Fotograf: Andrew Lalchan

(Vijesti.ba) 

Možda vas zanima