Home Svijet Haley odbacuje svaku sugestiju da napušta izbornu utrku

Haley odbacuje svaku sugestiju da napušta izbornu utrku

by admin

Nakon simboličnog zastoja na predizborima u Nevadi, predsjednička kampanja Nikki Haley krenula je u Kaliforniju, gdje se suočava s još jednom dugotrajnom utrkom protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i ponovo pokušava da odbaci svaku sugestiju da bi mogla napustiti utrku.

– Ne idem nigdje. Ja sam u ovome na duge staze – kazala je Haley, uz navijanje tokom mitinga u istorijskom holivudskom kvartu Los Angelesa, gdje nije spomenula sramotan izborni ishod u Nevadi.

S obzirom da je glasanje putem pošte u Kaliforniji u toku, pristalice koje su se pojavile u kišnoj noći bile su željne da Haley nastavi svoje suparništvo s Trumpom i odbacile su neuspjeh u Nevadi kao beznačajan i koji će uskoro će biti zaboravljen.

Još jedan Trumpov mandat u Bijeloj kući, upozorava ona, donio bi Sjedinjenim Državama “haos”.

Dan ranije, bivša ambasadorica u UN-u – posljednji veliki suparnik koji bi osporio Trumpov uspon do nominacije – treško je osporena u Nevadi, gdje su glasači velikom većinom izabrali opciju “nijedan od ovih kandidata” na glasačkom listiću, zaobilazeći Haley u onome što predstavlja ukor javnosti.

to je, međutim, bilo simbolično glasanje – na predizborima nisu dodijeljeni delegati potrebni kako bi se osigurala stranačka nominacija, a Haley nije vodila kampanju u Nevadi nakon što je izjavila da su Trumpovi saveznici namjestili pravila u njegovu korist, prenosi AP.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima