Home Svijet Havajsku influencericu suprug ubio pred očima kćerke, a potom izvršio samoubistvo

Havajsku influencericu suprug ubio pred očima kćerke, a potom izvršio samoubistvo

by admin
Theresu Cachuelu (33), majku troje djece i vlasnicu House of Glam Hawaii LLC u Waipahuu, u petak ujutro hicem u glavu ubio je Jason Cachuela (44) na parkiralištu Pearlridge Centera.

Njena kći svjedočila je pucnjavi i rekla je policiji da je njen otac povukao okidač, prenosi KITV. Lokalni mediji su saopćili da djevojčica ima 6 ili 8 godina.

Jason se navodno ustrijelio ubrzo nakon što je pobjegao sa mjesta događaja u sivoj Mazdi.

Policija istražuje smrt kao ubistvo i samoubistvo, koje se dogodilo dvije sedmice nakon što je sudac odobrio zahtjev Therese Cachuele za izdavanje rješenja suprugu da mu se zabrani prilazak.

“Ovo nije bio slučajan čin, budući da su žrtva i osumnjičenik bili u vezi”, rekla je policijska poručnica Deena Thoemmes u petak prije nego što je napadač pronađen mrtav, piše Hawaii Tribune.

“Znamo da mu je uručena privremena zabrana prilaska, zbog čega je ovaj slučaj klasificiran kao ubistvo prvog stepena”, rekla je.

Kad su policajci Jasonu uručili rješenje o zabrani prilaska, pronašli su njegovih pet registrovanih komada vatrenog oružja.

“Njena najmlađa kćerka je ta koja je, tragično, sve vidjela”, rekla je Theresina majka, Lucita Ani-Nihoa, za Hawaii News Now.

“Istraumatizovana je. Ona ima toliko vjere, ova djevojčica. Samo je… počela moliti.”

Dodala je: “Ne vjeruje. Ne vjeruje da joj mame više nema. Ni ja ne vjerujem.”

Theresina majka opisala je tragičnu pucnjavu na GoFundMe stranici. Rekla je da je njena kći, koju je porodica zvala “Tita”, planirala doručkovati sa njom u petak ujutro.

“Željela sam njoj i svojim unucima dati božićne darove”, napisala je Ani-Nihoa.

“Moja kćerka ovo nije zaslužila. Toliko je pokušavala dobiti pomoć, ali pravosudni sistem ju je iznevjerio”, napisala je.

“Tako smo shrvani gubitkom naše voljene Tite. Ovo je bilo tako teško za našu porodicu na šta nismo bili spremni – nastavila je ožalošćena majka.

“Trenutno tražimo donacije za pokrivanje svih troškova Titine sahrane jer bismo joj htjeli napraviti spomenik koji zaslužuje, da odamo počast njenom sjećanju i da se posljednji put oprostimo”, dodala je.

Ani-Nihoa je rekla da je njena kći Theresa rekla rođacima da ju je suprug zlostavljao i podnijela je zahtjev za zabranom prilaska zbog njegovog kontinuiranog uznemiravanja i uhođenja, saopćile su Hawaii News Now.

“Htjela ga je ostaviti, ali on to nije prihvaćao. Pokušao ju je kontrolisati, sa svime… gdje bi otišla što bi radila”, rekla je Ani-Nihoa za list, dodajući kako je njena kći nedavno podnijela zahtjev za razvod.

U danima prije ubistva Jason je više puta prijetio da će počiniti samoubistvo, javlja HNN.

Jedino mu je bilo dopušteno kontaktirati Theresu Cachuelu za skrbništvo nad djecom, saopćila je KITV, dodajući da su bili u braku 10 godina.

Jasonov advokat, Michael Green, rekao je da su oboje supružnika pristali da Jason posjećuje djecu, prenosi HNN. Green je za Star-Advertiser rekao da njegov klijent nikada nije prijetio nasiljem Theresi i djeci.

Rekao je zabrana prilaska određena kako bi se Jasona Cachuelu spriječilo da se ne ubije i da je dogovorio psihološku procjenu prije nego što se par dogovorio o uslovima privremene zabrane pilaska.

Lucita Ani-Nihoa, majka ubijene, rekla da se pucnjava mogla spriječiti da su se zahtjevi njene kćeri za policijskom pomoći shvatili ozbiljnije.

“Već je nekoliko puta pokušavala ispričati policajcima sve probleme koji su se događali u vezi sa pištoljem koji je potegao na nju”, rekla je za novinsku kuću.

“Prijetio je da će je ubiti. Nikada ga nisu uhapsili, znajući da ima oružje, znajući da je pokušao prijetiti, prijetio je da će ubiti djecu i nju u vlastitoj garaži. Sud nije bio tu za nju”, rekla je Ani-Nihoa.

“Sistem ju je iznevjerio – i sada je nema”, dodala je.

Theresin bratić Terrell Scott rekao je da želi da je ljudi pamte kao predanu majku i vlasnicu kompanije.

“Bila je velika podrška svojoj djeci i činila je sve što je mogla da ih zaštiti. Ona je jako puna ljubavi i nevjerovatna žena. Volim je i žao mi je što njena djeca prolaze kroz ovo”, rekao je Scott za KITV.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima