Home Magazin Holandska TV se prije diskvalifikacije žalila zbog ‘nesigurnog okruženja’ na Eurosongu

Holandska TV se prije diskvalifikacije žalila zbog ‘nesigurnog okruženja’ na Eurosongu

by admin

Dok EBU izjavljuje da imaju čvrstu politiku nulte tolerancije prema neprimjerenom ponašanju na njihovom događaju, AVROTROS je otkrio da su prije nego što je Holandija diskvalifikovana s takmičenja, uložili žalbu EBU-u zbog “nesigurnog okruženja”. Kažu da se njihova žalba temelji na iskustvima koja su se dogodila prije diskvalifikacije.

Žalbu su podnijeli 10. maja, dan prije velikog finala. Iako nisu otkrili detalje žalbe, napominju da su slične situacije doživjeli i drugi umjetnici i delegacije. Prije pisane žalbe, devetog maja podnesena je usmena.

 

AVROTROS je također izrazio razočaranje odlukom EBU-a da koristi tehnologiju protiv zviždanja, navodeći da onemogućava gledaocima da čuju stvarnost i istinske reakcije publike, čime se stvara pogrešan dojam:
“Vjerujemo da kada muzičar nastupa uvijek treba pokazati reakciju publike”, kažu.
Shodno tome, AVROTROS je odlučio ne objaviti bodove vlastitog žirija tokom velikog finala, što je dovelo do snažne negativne reakcije publike kada je izvršni supervizor takmičenja, Martin Österdahl, preuzeo taj zadatak. Holandija se još nije oglasila o svom učestvovanju na Eurosongu iduće godine.
Stien den Hollander, poznatija kao S10, predstavljala je Holandiju na Eurosongu 2022. godine s pjesmom De diepte. Nakon diskvalifikacije Joosta Kleina, S10 je komentarisala kako takvi problemi nisu novost na Eurosongu. Izjavila je da saosjeća s Joostovima problemima jer je i sama imala poteškoća zato što članovi osoblja nisu poštovali granice izvođača.
Također je kritikovala pretjerano snimanje umjetnika u ranjivim trenucima.
“Bilo je puno ljudi koji su kršili moje granice, uglavnom iza pozornice gdje je pošlo po zlu s Joostom. Nije lijepo okruženje za umjetnike. Snimanje emotivnih umjetnika u ranjivim izdanjima na putu do pozornice vrlo je intenzivno”, kaže S10.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima