Home Sport Hrgović za dva mjeseca ulazi u ring protiv čovjeka koji ga je prozvao!?

Hrgović za dva mjeseca ulazi u ring protiv čovjeka koji ga je prozvao!?

by admin

Meč, koji se prije nešto više od mjesec dana počeo kuhati, čini se da je dogovoren.

Filip Hrgović ući će u ring protiv britanskog boksera Daniela Duboisa, a to bi se trebalo dogoditi prvog dana mjeseca juna u Saudijskoj Arabiji.

Tako barem glase informacije koje je podijelio trener hrvatskog boksera, Ronnie Shields. On je to otkrio u podcastu u kojem je sudjelovao u srijedu, dodavši kako je to informacija koju je upravo tih trenutaka dobio.

Naravno, zvanične potvrde nakon tako nečega još uvijek nema, ali to je čovjek do kojeg će takva informacija doći među prvima, tako da nema razloga da u nju ne vjerujemo.

Hrgovića je Dubois otvoreno prozvao u februaru, kad se Filip ponudio za uskakanje u meč protiv Oleksandra Usika. To mu se nije ostvario, nakon čega mu je glavni saudijski bokserski organizator Turki Alalshikh ponudio šest potencijalnih protivnika, među kojima je bio i Dubois.

Tada se spominjao 8. marta, a čini se kako je obojici to zapravo bio tek previše uranjen termin, ali da su za meč bili itekako zainteresovani. Sad čekamo i zvaničnu potvrdu da će za dva mjeseca i 12 dana njih dvojica ući u ring.

Dubois je bivši WBA regular svjetski prvak, što ne možemo zvati pravom svjetskom titulom, ali mu je bila dovoljna da napadne tri svjetske titule i u augustu prošle godine borio se protiv Usika.

Hrgović je inače potvrđen kao zvanična zamjena za meč Tysona Furyja i Oleksandra Usika, koji je pomaknut za 18. maj. Dođe li ponovo do neke povrede, El Animalov meč protiv Duboisa vjerovatno više neće igrati ulogu i hrvatski će se teškaš boriti dvije sedmice ranije nego što se trenutno očekuje.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima