Home Sport Hrvatska predstavila novi dres, navijači ogorčeni: ‘Najružniji koji smo imali!’

Hrvatska predstavila novi dres, navijači ogorčeni: ‘Najružniji koji smo imali!’

by admin

Prvi dres je u standardnoj crveno-bijeloj varijanti, ali je broj kockica na njemu manji nego ikada.

“Na upečatljivom prvom dresu, kultni crveni i bijeli kvadrati postali su najveći do sada, nudeći hrabriji izgled koji će pomoći u oblikovanju prepoznatljivih motiva hrvatske zastave na tribinama i na terenu. Unutarnja strana ovratnika otkriva pak logotip Obitelj/Family koji još više odražava jedinstvo među Vatrenima, a vanjski rebrasti dio dodaje još izraženiji moderni stil”, navodi se u HNS-ovom opisu prvog dresa.

Međutim, dres se nije svidio većini navijača Hrvatske, koji su učestvovali u brojnim anketama na internetu.

Tako je na Index.hr ovaj dres dobio skromnu ocjenu 2/5 po izboru skoro 10.000 čitalaca koji su učestvovali u anketi, a može se vidjeti i veliki broj komentara.

“Imaš unikatan, individualan i svijetu prepoznatljiv element u obliku šahovnice i onda ga na ovakav način kastriraš. Svaka čast apostolu iz Nikea, uspješno si usosio ovu stvar. Zamisli Ferrarija u zelenoj boji.”, “Mislim da je vrijeme da se zahvalimo Nikeu i prebacimo na Adidas. Znam da su ukusi različiti, ali ovo je najgori dizajn domaće garniture u historiji”, “Plavi top, a ovaj crveno-bijeli je najružniji koji smo imali”… neki su od njih.

Osim crveno-bijelog, Hrvatska je predstavila i plavi dres koji će služiti kao rezervna garnitura. On je dobio mnogo bolje kritike, a neki navijači se čak nadaju da će se koristiti više od prve garniture.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima