Home Sport Ikona Bayerna i njemačke reprezentacije boluje od teške bolesti

Ikona Bayerna i njemačke reprezentacije boluje od teške bolesti

by admin

“Ne osjeća se dobro. Ako bih vam rekao da je dobro, lagao bih, a ja ne volim lagati. Zdravlje mu je jako nestabilno. Svaki šok bi po njegovo tijelo mogao biti fatalan. Ne može samostalno donositi odluke i pamćenje mu je oštećeno”, rekao je.

Posljednjih mjeseci pojavilo se više nagađanja o Beckenbauerovom zdravstvenom stanju, koji bi 11. septembra trebao napuniti 78 godina, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Svjetski prvak kao igrač (1974.) i trener (1990.) uglavnom se povukao iz javnosti. Beckenbauer iz zdravstvenih razloga nije sudjelovao na nedavnom susretu bivših članova reprezentacije iz 1990. godine, koji se održao 9. jula u Grassau am Chiemseeu.

Zbog zdravstvenih razloga, Beckenbauer je početkom prošle godine odlučio ne otputovati u Brazil na sahranu svog prijatelja Pelea.

“Volio bih to učiniti, ali, nažalost, moje zdravlje ne dopušta tako dug let. U srcu ću ispratiti svog prijatelja na njegovo posljednje putovanje”, rekao je bivši igrač carskog nadimka Kaiser tada u intervjuu za Bild am Sonntag.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima