Home Magazin Ime Kanyea Westa ispisano na raketi izraelske vojske, u prošlosti je veličao Hitlera

Ime Kanyea Westa ispisano na raketi izraelske vojske, u prošlosti je veličao Hitlera

by admin

Ime slavnog američkog repera Kanyea Westa ispisano je na izraelskoj raketi koja će očigledno biti iskorišctena u ratu na Bliskom istoku, a istaknuti MMA borac preuzeo je zasluge za taj štos.

Fotografiju je u nedelju postavio Haim Gozali, izraelski MMA borac koji je bio veoma otvoren po pitanju sukoba između Izraela i Hamasa, često se rugajući smrti Palestinaca u poslednjih nekoliko mjeseci.

Ovaj borac bio je u žiži javnosti i početkom novembra jer je ispisao imena muslimanskih UFC boraca na raketama koje su se nalazile na prvim linijama fronta, uključujući Khabiba Nurmagomedova i druge koji su izrazili podršku Palestini. Haim je očigledno pokušavao da ih ismije.

Nejasno je da li je on lično taj koji piše imena, ili ima nekog drugog u IDF-u da to uradi u njegovo ime.

Iznad slike projektila napisano je: “Kanye West, ne voliš nas, Jevreje, onda ne volimo ni mi tebe!!!” Na samoj slici se nalazi školjka sa natpisom… “Kanye West leti u Gazu Haim Gozali“.

“Iskreno se izvinjavam židovskoj zajednici… Nije mi bila namjera povrijediti ih ili poniziti i duboko žalim zbog boli koju sam možda prouzročio. Predan sam započeti od sebe i učiti iz ovog iskustva kako bih osigurao veće razumijevanje u budućnosti. Vaš mi je oprost važan, a ja sam predan ispravljanju štete i promicanju jedinstva”, napisao je Kanye koji je ne tako davno veličao Hitlera. 

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima