Home Bosna i Hercegovina Isak i Konaković o sigurnosnoj situaciji i trendovima na globalnom nivou

Isak i Konaković o sigurnosnoj situaciji i trendovima na globalnom nivou

by admin

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je danas s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem o sigurnosnoj situaciji.

Između ostalog, razgovarano je o sigurnosnim trendovima na globalnom nivou, kao i aktivnostima na unapređenju sigurnosne situacije te o izmjenama legislative kojom se reguliše rad FMUP-a.

Konaković je pohvalio rad federalnog ministra unutrašnjih poslova, posebno u dijelu koji se odnosi na Uredbu o dodjeljivanju i oduzimanju činova policijskim službenicima Federacije BiH, a koju je usvojila Vlada Federacije BiH i kojom će biti omogućeno napredovanje policijskih službenika.

Uredbom će, također, biti omogućeno da se nakon penzionisanja policijskih službenika spriječi nedostatak policijskih službenika i da se ta mjesta popune postojećim kadrom, a što je izazov s kojim se susreću sve policijske agencije u BiH.

Ocjenjeno je kako je saradnja između FMUP-a i MVP-a BiH izvrsna i kako će biti nastavljeno njeno unaprjeđivanje i u narednom periodu.

Isak je zahvalio Konakoviću povodom aktivnosti koje poduzima na međunardnom planu i izgradnji pozitivnog imidža Bosne i Hercegovine u svijetu, saopćeno je iz FMUP-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima