Home Bosna i Hercegovina Isak: Nismo posustali u ratu, nećemo ni danas u miru

Isak: Nismo posustali u ratu, nećemo ni danas u miru

by admin

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i savjetnik ministra federalnog MUP-a Kasim Alić položili su danas cvijeće u ime Vlade FBiH na spomen-obilježja “Kameni spavač” i “Papirna” u Zenici, kako bi odali počast svim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine, ali i Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945.godine.

Isak je ovom prilikom čestitao svim građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti.

– Danas se borimo da očuvamo nezavisnost BiH, nismo se predali niti posustali u ratu pa nećemo ni danas u miru kada vodimo političke ratove za očuvanje naše nezavisnosti i kako naša mladost ne bi ponovo proživjela ono što smo mi braneći svoju slobodu i nezavisnost – naveo je Isak.

Republika Bosna i Hercegovina je nakon održanog referenduma o nezavisnosti stekla međunarodno priznanje te uz ogromne žrtve sačuvala svoje međunarodno priznate granice i potvrdila svoj državnopravni kontinuitet. Svečanom defileu prisustvovali su predstavnici institucija u FBiH, brojnih boračkih udruženja, delegacije političkih stranaka kao i mnogobrojni građani, saopćeno je iz FMUP-a.

(Vijesti.ba/FENA)

Možda vas zanima