Home Svijet Izrael ponovno izveo zračni napad na južnu Siriju

Izrael ponovno izveo zračni napad na južnu Siriju

by admin

Pozivajući se na izvor iz sirijske vojske, državni mediji objavili su kako su raketni napadi koji su dolazili iz smjera Golanske visoravni, pod izraelskom okupacijom, gađali nekoliko lokacija koje nisu identificirali.

– Naša protuzračna odbrana suočila se s agresorskim projektilima i oborila neke od njih uz samo materijalne gubitke, rekao je sirijski vojni izvor. Sirijska agencija SANA je dodala kako u napadu nije bilo ozlijeđenih.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvještaj, a iz izraelske vojske nije bilo trenutačnih komentara.

Vjeruje se da su gađane baza protuzračne odbrane sirijske vojske i radarska postaja u području Tel al-Sahn, u pokrajini Sweida, u jugozapadnoj Siriji.

Prošlog mjeseca još jedan protuzračni odbrambeni sustav u Tel Qulaibu i Tel Maseehu u južnoj Siriji pogođen je u, kako su visoki obavještajni izvori rekli, intenziviranoj kampanji Izraela za ometanje sirijskih sustava protuzračne odbrane u čije je širenje Iran bio uključen.

– Teheran pojačava svoje napore kako bi Siriji opskrbio sustave protuzračne odbrane koji potencijalno mogu umanjiti učinkovitost izraelskih napada, rekao je drugi regionalni vojni izvor, koji je zbog osjetljivosti stvari želio ostati anoniman.

– To je povezano s ratnim kalkulacijama u Gazi u slučaju širenja sukoba, dodao je.

Zračni napadi su uslijedili samo nekoliko dana nakon što je u ponedjeljak viši vojni savjetnik Iranske revolucionarne garde Sayyed Razi Mousavi ubijen u izraelskom zračnom napadu kod sirijskog glavnog grada Damaska.

(Vijesti.ba/HINA)

Možda vas zanima