Home Svijet Izrael raketirao okolicu Damaska

Izrael raketirao okolicu Damaska

by admin

– Oko 1 sat u noći izraelski neprijatelj pokrenuo je zračni napad… ciljajući niz tačaka u blizini Damaska. Naši sustavi protuzračne odbrane presreli su neke projektile, dok su “drugi uzrokovali određene materijalne štete”, rekao je vojni izvor službenoj agenciji Sana.

Sa svoje strane, Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH), nevladina organizacija sa centrom u Velikoj Britaniji i s velikom mrežom izvora u Siriji, izvijestila je o izraelskim napadima na “stambeni kompleks” zapadno od glavnog grada Damaska. Područje oko vojnog aerodroma u blizini Damaska ​​bombardirano je u petak, prema ista dva izvora.

OSDH je posebno naznačio da je “gađano područje vojne zračne luke Mazzé, zapadno od glavnog grada Damaska”, ne navodeći ko je bio izvor ovog “raketnog” napada. “Tamo su prisutni libanonski Hezbolah i druge proiranske grupe”, dodaje ova nevladina organizacija.

Izraelska vojska izvela je stotine zračnih napada u Siriji od početka građanskog rata 2011. godine.

Ovi udari su se povećali od početka rata između Izraela i palestinskog Hamasa u Pojasu Gaze u oktobru, uglavnom ciljajući na snage koje podupire Iran.

(Vijesti.ba/HINA)

Možda vas zanima