Home Sport Jakirović o neredima: Trčali smo svi preko 35 km/h, skoro mi je otišla zadnja loža

Jakirović o neredima: Trčali smo svi preko 35 km/h, skoro mi je otišla zadnja loža

by admin

Dinamo je pobijedio Hajduk 1:0 u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa i igrat će za naslov protiv Rijeke 15. i 30. maja.

Pobjedu Dinamu osigurao je Sandro Kulenović golom iz 15. minute, a utakmicu i nerede nakon nje prokomentarisao je trener zagrebačke ekipe Sergej Jakirović.

Podsjetimo, po eliminaciji Hajduka iz takmičenja u kojem je dvije uzastopne godine stizao do titule domaći navijači utrčali su na teren. Sukobe većih razmjera spriječili su policija i zaštitari, a dok su navijači trčali u smjeru tribine na kojoj su bili Bad Blue Boysi, Dinamovi igrači i stručni štab trčali su u svlačionicu.

“Danas smo odigrali jako dobro, zasluženo smo ušli u finale. Prvo poluvrijeme je bilo na visokom nivou i propustili smo riješiti utakmicu. Lučić nam je odbranio sve šanse koje smo imali. Znao sam na poluvremenu da će Hajduk još stisnuti, morali su riskirati. Nisu imali što izgubiti, a mi smo onda izgubili protočnost. Nismo im dozvolili velike prilike sve do zadnjeg napada i njihove prečke”, rekao je Jakirović u osvrtu na utakmicu i dodao:

“Dupla kruna? To je cilj, ali polako. Vidjet ćemo. Idemo po redu, čekamo sad Istru, moramo tu uzeti tri boda. Imali smo dvije teške pobjede u četiri dana, moramo vidjeti kakva će nam biti energija i s kim ćemo igrati tu utakmicu. Nastavljamo lov za Rijekom, a 30. maja ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.”

O neredima na kraju utakmice je rekao:

“Da su nam mjerili brzinu trčanja, bilo bi to preko 35 km/h, meni je skoro otišla zadnja loža. Neću to komentarisati, nikome od nas ništa se nije dogodilo. I u subotu i danas, organizacija je bila savršena, svi su napravili svoj posao.”

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima