Home Sport Jokić se rastao sa Nikeom i iznenadio odabirom nove sportske marke

Jokić se rastao sa Nikeom i iznenadio odabirom nove sportske marke

by admin

Američki mediji pišu da je Nike odlučio da ne produži ugovor sa Jokićem, zbog čega se sjajni košarkaš Denvera okrenuo drugim rješenjima i potpisao ugovor sa kineskom kompanijom “361 Degrees”.

Riječ je o, još uvijek, ne toliko poznatoj marki sportske opreme u Evropi. Njen promoter je i Aaron Gordon, saigrač Nikole Jokića.

Ovaj kineski brend ima 7.950 prodavnica širom planete (najviše u Kini – čak 6.000), postoji 20 godina i prvi put je prikazao svoju patiku na nogama Jokića protiv Raptorsa. 

Detalji ugovora nisu zvanično poznati, ali se pretpostavlja da je riječ o jednom od najvećih sponzorstava u NBA ligi u ovom trenutku.

Tretman Nikea prema Jokiću nije bio u skladu sa njegovim renomeom. Od 2008. godine samo jedan MVP lige nema sopstvenu liniju patika, a to je upravo bio Nikola Jokić.

Jokić je u toku saradnje sa Amerikancima dobio posebnu seriju patika u njegovom maniru, ali nije čitava patika napravljena za njega, to je ono što ga je razlikovalo od svih drugih igrača koji su velike zvijezde lige. Zbog toga je, kako bi to rekao LeBron James, odlučio da svoje talente odnese na drugo mjesto.

Jokić je već nosio brend 361 Degrees na treninzima, a ima i još 53 meča ligaškog dijela sezone da dobro naplati svaki nastup.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima