Home Bosna i Hercegovina ‘Karneval dječijih osmijeha’ u Konjicu: Program koji će zimski raspust učiniti sadržajnijim

‘Karneval dječijih osmijeha’ u Konjicu: Program koji će zimski raspust učiniti sadržajnijim

by admin
Tokom ovogodišnjeg “Zimskog grada”, koji se u organizaciji Ustanova Narodni univerzitet i Sportska dvorana te Vijeća mladih Grada Konjica pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva turizma i zaštite okoliša HNK održava od 23. decembra do 15.januara, Konjičani i gosti svih generacija imat će priliku uživati u bogatom programu, koji će zimske večeri i vrijeme školskog raspusta i praznika učiniti sadržajnijim i ljepšim.

Koncerti konjičkih muzičara, nastupi mališana iz vrtića i škola, druženje sa Mravkom Travkom, glumcima Amaterskog pozorišta Neretva, organizivani izleti na planinu i rekreacija kroz plivanje, samo su neki od sadržaja koji očekuju posjetioce “Zimskog grada”, za koje je ove godine obezbjeđen i besplatan prijevoz kako bi mališani, ali i odrasli koji žive van gradskog središta mogli uživati u zimi i zimskim zabavama i radostima, saopćili su iz Grada Konjica.

“Karneval dječijih osmijeha” u organizaciji Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije”, koji ove godine slavi deset godina postojanja, okupio je veliki broj mališana koji su osim u defileu kroz grad te zabavi na malom trgu uživali i u takmičenju za najbolju i najmaštovitiju masku i novogodišnjim paketićima.

Zadovoljna rezultatima desetogodišnjeg truda kako bi se djeci Konjica omogućilo kvalitetno druženje u povodu Dana dječije radosti, Elvira Ćosić, koordinatorica Karnevala zahvalila je svima na podršci i odzivu.

– Ovogodišnji karneval okupio je oko 300 djece učesnika, što je uz roditelje i organizatore rezultiralo velikim defileom kroz grad. Zaista je čarobno bilo gledati svu tu radnosnu masu djece u šarenim kostimima, koji uljepšavaju ovaj događaj i učine da cio grad stane, obrati pažnju na njih, da budu viđeni takvi kakvi jesu, maštoviti, u igri i veselju. Zahvaljujem se svima onima koji su na bilo koji način podržali ovogodišnji karneval, posebno Gradu Konjicu koji ga je uvrstio u program manifestacije Zimski grad – kazala je Ćosić.

Na ovogodišnjem “Karnevalu dječijih osmijeha” najbolje maske, za koje su nagrađeni, imali su Nađa Jahić, Arian Macić i Ana Pranjić.

Naredni sadržaj “Zimskog grada” je koncert Dade Macića koji će biti održan u ponedjeljak, 25.decembra u 19 sati na trgu pored zgrade Gradske uprave Konjic, stoji u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima