Home Sport Klafurić: Borac ima svoje mehanizme koje koristi, moramo biti spremni

Klafurić: Borac ima svoje mehanizme koje koristi, moramo biti spremni

by admin

Pred utakmicu sa liderom, Klafurić je imao samo riječi hvale za Borac, koji je na dobrom putu da dođe do treće šampionske titule u BiH.

“Veselimo se utakmici protiv lidera na tabeli. Znamo kako Borac igra. Naša zadnja utakmica je bila ne tako davno i voljeli bismo ponoviti takvu izvedbu kao u zadnjoj utakmici, uz naravno povoljniji rezultat u našu korist”, rekao je Dean Klafurić, pa je govorio o povrijeđenim igračima:

“Imamo problem za ovu utakmicu. Nakon utakmice protiv Željezničara Vehabović i Lohan nisu trenirali. Vehabović je danas došao na trening, vidjećemo da li će biti spremni. Guliashvili se vratio u trenažni proces. Ostali su svi tu. Radna etika je na visokom nivou i moram pohvaliti igrače za rad”.

Klafurić smatra da Borac nije u silaznoj putanji, iako je u prošlom kolu doživio prvi domaći poraz u sezoni i to od Zrinjskog.

“Ne, jedan poraz ne znači, pogotovo kada dođe od Zrinjskog, top ekipe koja je u rangu Borca. Njihova forma ne ide prema dolje, jer su samo par dana kasnije u Kupu potvrdili to”.

Trener Veleža je dodao da će taktička priprema za ovaj meč biti veoma važna.

“Borac ima svoje mehanizme koje koristi i koji su nam u prvoj utakmici nametnuli, pogotovo u prvih dvadesetak minuta. Mi ćemo se pokušati tu bolje odbraniti i biti spremni na to i još više popraviti svoje mehanizme. Kao što smo pokazali u prethodne dvije utakmice, pa čak i u Banjaluci kada smo osamdesetak minuta igrali sa igračem manje, možemo igrati protiv Borca. Ja se nadam da će to igrači pokazati u nedjelju, uz podršku naših navijača. Želim ovu priliku da iskoristim i da Red Armyju čestitam rođendan”.

Meč Veleža i Borca igra se na stadionu Rođeni u nedjelju s početkom u 20:45 sati.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima