Home Sport Kloppova poruka navijačima: Samo pokažite klasu

Kloppova poruka navijačima: Samo pokažite klasu

by admin

Dva puta su se najveći rivali sastali ove sezone. U prvom meču u ligi, na Enfieldu nije bilo golova, a 17. marta u polufinalu FA Kupa slavio je United u ludom meču nakon produžetaka 4:3.

Na konferenciji za medije pred ovaj okršaj Jurgen Klopp posebno je govorio o ružnim povicima koji dolaze sa tribina tokom utakmice između ove dvije ekipe, a koji spominju tragediju na Hillsboroughu u kojoj je poginulo 97 navijača Liverpoola. Bio je to slučaj i sredinom marta kada su se rivali sastali u FA Kupu. Nijemac se nada da se to neće ponoviti.

„To je zaista izuzetno važno. Iskreno, ja to osobno ne čujem kada sam na terenu. Ali, uvijek mi kažu kada se tako nešto dogodi. To uopće nije lijepo“, rekao je Klopp i nastavio:

„Nadam se da ćemo uspjeti naučiti našu djecu nekim stvarima – poštovanju, razumijevanju i sličnim važnim stvarima. Ja na to gledam kao na duel dva najveća kluba na svijetu, pokažimo klasu u ovim trenucima“.

„Da ne pjevamo ovo ili ono. Samo pokažite klasu. Borit ćemo se na terenu. Idemo samo igrati fudbal, ako ne budete zadovoljni, ako vaša ekipa ne pobijedi, ili što god i pored toga – pokažite klasu. To je moja želja za sve nas, zaista“, zaključio je trener Redsa.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima