Home Sport Klub iz Dubaija ulazi u regionalnu ABA ligu

Klub iz Dubaija ulazi u regionalnu ABA ligu

by admin

Naime, Skupština klubova ABA lige dala je odobrenje za ulazak ukluba iz UAE u ovo takmičenje.

Tako je Dubai dobio dozvolu za takmičenje u ABA ligi i od naredne sezone ćemo gledati klub iz UAE u ovom regionalnom takmičenju.

Gotovo jednoglasno je Skupština takmičenja izglasala ulazak Dubaija u ovo regionalno takmičenje. Partizan nije glasao, a predstavnici Budućnosti se nisu pojavili na sastanku.

Dubai će od naredne sezone biti član ABA lige, a dobili su ugovor na tri godine. Zauzvrat će ABA liga dobiti 4.5 miliona eura.

Cilj Dubaija je da igra Euroligu, ali to moraju “zaraditi” kroz izboren plasman u Eurokupu.

Dubai je osigurao budžet od 12 miliona eura i ulazi u evropsku košarku s klubom koji tek trebaju da formiraju igrački i da pronađu trenera.

Dubai će tek da formira tim, a planiraju da dovedu što više zvijezda, novac će biti najmanji problem.

U cijeloj priči je i potraga za iskusnim i provjerenim trenerom, a šuška se već sa nekim imenima, ali daleko je to od bilo kakve realizacije.

Čini se da je arapski novac uspio da poremeti evropsku košarku, a kako će izgledati utakmice Dubaija tek ćemo da vidimo.

Tačnije, da li će biti domaćini u svom gradu što bi značilo za timove duga putovanja i velike troškove pogotovo za ekipe u ABA ligi ili će Dubai neki evropski grad izabrati za domaće mečeve, naravno uz određeni finansijski dogovor.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima