Home Sport Klub žestoko kaznio igrača nakon što je ‘lajkao’ utakmicu Rusije i Srbije

Klub žestoko kaznio igrača nakon što je ‘lajkao’ utakmicu Rusije i Srbije

by admin

Rusija je u Moskvi u prijateljskom duelu potpuno razbila Srbiju. Bilo je 4:0 u korist ove selekcije.

Po dobrom ovaj meč neće pamtiti mladi igrač Shakhtara iz Donetska Khusrav Toirov. Njemu je klub oduzeo mjesečnu platu jer mu se dopala objava o pobjedi Rusije nad Srbijom.

On je na društvenim mrežama ostavio ‘like’, neko ga je odmah prijavio, pa je rukovodstvo Shakhtara odlučilo reagovati. Kažnjen je oduzimanjem jedne mjesečne plate (7.000 eura).

“Vidjeli smo njegovu reakciju na post gdje se slavi pobjeda agresora. Smatramo da je to neprihvatljivo i sramno ponašanje. Fudbaler će biti kažnjen oduzimanjem jedne mjesečne plate, a novac će otići jednoj od jedinica Specijalnih snaga Ukrajine”, saopštio je tim iz Donetska.

Khusrav Toirov će tako ubuduće morati dobro paziti šta radi. Samo jedan like skupo ga je koštao, a naredna greška mogla bi mu donijeti mnogo veće nevolje.

Ovaj 19-godišnji krilni fudbaler dolazi iz Tadžikistana. Član je Shakhtara od marta prošle godine, a plaćen je 300.000 eura ekipi Atyraua iz Kazahstana.

Toirov je uglavnom nastupao za U19 ekipu. Za prvi tim Shakhtara nastupio je samo dva puta, kao i za A selekciju Tadžikistana.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima