Komšić: Budžet trebao ići barem u redovnu parlamentarnu proceduru

1 minuta čitanja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je, komentirajući usvojeni Nacrt zakona o Budžetu institucija BiH i međuanardnih obaveza BiH za 2024. godinu, kako je nemoguće za par sati preći 460 stranica, obzirom da je glasao protiv.

- OGLAS -

“Plus, smatram da je budžet bar trebao ići u redovnu proceduru u Parlamentarnoj skupštini”, mišljenja je Komšić, koji je, podsjećamo, bio protiv usvajanja, dok su za glasali Denis Bećirović i Željka Cvijanović.

Podsjetit ćemo, Vijeće ministara BiH jednoglasno je na sjednici u Mostaru jučer utvrdilo Nacrt zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu, a nakon dogovora lidera stranaka državne koalicije koji se održao 1. jula.

- OGLAS -

Budžet je potom upućen Predsjedništvu BiH koje ga treba formalno predložiti Parlamentarnoj skupštini na usvajanje u Zastupničkom i Domu naroda što se očekuje do kraja mjeseca.

“Budžet je veći za 40 miliona maraka u odnosu na prošlu godinu. Stvorili smo pretpostavke za nesmetan rad naših institucija, međunarodne obaveze i provođenje nužnih reformi”, kazala je novinarima nakon sjednice Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijećem ministara BiH.

- OGLAS -

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak